Belföld

Útba esett a mentőállomás, bevitték szülni a pécsi kismamát

Egy kismamához riasztották az Országos Mentőszolgálat pécsváradi mentőautóját hétfő délelőtt, miután szülési fájdalmai voltak. Az egység a helyszínen megvizsgálta a nőt, majd elindultak  vele a Pécsi Szülészeti Klinikára

Útközben azonban elfolyt a magzatvíz és a fájások is egyre sűrűbbé váltak, így várható volt, hogy a baba még azelőtt megszületik, hogy beérnének vele a kórházba. A mentőegység vezetője emiatt úgy döntött, hogy megállnak az útba eső Pécsi Mentőállomáson, ahol segítséggel és megfelelőbb körülmények között vezethetik le a szülést.

Így is történt, a mentőszolgálat szerint ez

remek döntés volt, hiszen az állomáson tartózkodó mentőtiszt bajtársunk és az oda irányított gyermek mentőorvosi kocsi személyzetének közreműködésével komplikáció nélkül, mintegy 15 perc alatt világra jött az egészséges kisfiú, akinek gyors megszületéséről az édesapja nem tudhatott, hiszen ő a megbeszéltek szerint a pécsi szülészeten várta a mentőegység begördülését. Így is történt, csak nagy meglepetésére már az újszülöttel, Péterrel.

Fotó: OMSZ


Gratulálunk a pécsváradi és a pécsi mentőegységek személyzetének, a kisfiúnak pedig boldog és egészséges életet kívánunk! – tette hozzá az Országos Mentőszolgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik