Belföld

Sípolós kokárdát sem oszthatnak Juhász Péterék Orbán beszéde alatt

A budapesti rendőrfőkapitány szerint a szerdai állami ünnepen részt vevők jogait is védeni kell.

Kifütyülné szerdán az Együtt Orbán Viktort, aki a Nemzeti Múzeum előtt fog beszédet tartani. Azt viszont megtiltották a pártnak, hogy sípokat osszanak a múzeumnál. Juhász Péter pártelnök erre kilátásba helyezte, hogy síp helyett kokárdát fognak osztani, „a sípos fajtából”, a budapesti rendőrfőkapitány azonban ezt is határozatban tiltotta meg.

Bucsek Gábor keddi keltezésű határozatában azt írja: szerinte a véleménynyilvánítási jogot nem sérti, hogy megtiltja Juhászék demonstrációját, ugyanis az ünnepi műsor megzavarása nélkül is élhetnek véleménynyilvánítási szabadságukkal, döntése pedig a megemlékezésen részt vevők méltó emlékezéshez való jogát védi.

Juhász Péter a tiltó határozatra úgy reagált: „Orbán már annyira gyáva, hogy Pintér Sándor segítségével mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse az Együtt akcióját”, és jelezte: a párt

továbbra is arra bíztat mindenkit, akik nem értenek egyet Orbán Viktor illiberális politikájával, menjenek el és mutassák ki sípolással a miniszterelnöknek véleményüket

Szerintük a rendőrség a „kokárdaosztást” a törvényi előírásokkal ellentétes módon tiltotta be, emiatt bírósághoz fordulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik