Belföld

Milliárdos támogatást kapott a magyar kormánytól Mándoki

A Dschingis Khan egykori dobosának európai turnéját és a koncertek felvételét is a magyar adófizetők állták.

A magyar kormány másfél milliárd forinttal tömte ki az egykori német diszkózenekar, a Dschingis Khan magyar dobosát, Leslie Mandokitírja a 444.

Felidézik: a Világgazdaság tavaly augusztusi cikke szerint 1,4 milliárd forint értékben kapott megbízást a Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó Network 360 Reklámügynökség Kft. és Mandoki németországi cége, a Red Rock Musikproduktion, hogy az 1956-os forradalom évfordulójához kapcsolódóan elkészítsenek egy fotóalbumot és egy dokumentumfilmet, valamint kulturális-művészeti rendezvényeket valósítsanak meg Berlinben, Párizsban és Londonban.

A Magyar Hírlap arról számolt be, hogy a fotóalbum elkészült, bár ennek nyomát sem a Red Rock, sem a berlini Balassi Intézet honlapján nem látni. A dokumentumfilmet is bemutatták egy német kábelcsatornán, magyar nézők számára azonban nem elérhető.

A cikkből kiderül az is, hogy a magyar adófizetők állták  Leslie Mandoki mostani zenekarának koncertjeit, és azok felvételeit is. A The Man Doki Soulmates turnéja ugyanis épp Londont, Párizst és Berlint érintette. A forradalmi évfordulóról azonban sem a turné beharangozó videójában, sem a zenekar honlapján, vagy Facebook-oldalán nem szóltak.

Február végén döntött arról a kormány, hogy a 2017-es költségvetési tartalékból 227 millió forintot költenek egy koncertfilmre az 56-os emlékév részeként, már ennek a filmnek a beharangozóját is közzétették, de 1956-ra és a támogatás eredetére ebben sem utalnak – számolt be a 444.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik