Budapest, 2014. december 26.
Az Örkény István Színház főbejárata a főváros VII. kerületében a Madách téren.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Belföld

Drágán netezett volna Erzsébetváros

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2017. 03. 14. 17:37

Korábban a témában:

Erzsébetvárosban egy ideig nem lesz ingyenes wifi a köztereken, mert az önkormányzat hétfői rendkívüli bizottsági ülésén eredménytelennek nyilvánította az erről szóló közbeszerzési eljárást – tudta meg a 24.hu.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást december 23-án hirdette meg az önkormányzat. A tenderre három céget hívtak meg. A legalacsonyabb árajánlatot a – főtevékenységként hangfelvétel készítésével és kiadásával foglalkozó – Híd Média Kft. tette. A cég három évre összesen nettó 75 millió forintért vállalta a szélessávú wifi hotspot rendszer kiépítését játszótereken, közparkokban.

A lapunk birtokába került tervezet szerint, a Híd Média Kft. 17 végpontra kért ajánlatot az UPC internetszolgáltatótól, végpontonként havi nettó 40 ezer forintos szolgáltatási díjért, még január végén. Forrásaink szerint a szolgáltatási díj erősen túlárazott. Részletes kérdéseinkkel – jóval a tegnapi eredménytelenné nyilvánítás előtt – megkerestük az önkormányzatot, de nem kaptunk érdemi választ.

Hogy az összeget összevethessük a piaci árakkal, megkerestük a XIII. kerületi önkormányzatot, ahol több éve működik ingyenes wifi a köztereken. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a szolgáltatási díj valamennyi hotspotnál bruttó 11 890 forint. A szolgáltató UPC ezért az összegért a mindenkori legnagyobb sávszélességet biztosítja számukra – tették hozzá.

Forrásaink a tender biztos befutójaként emlegették a Híd Média Kft-t, amelynek tulajdonosa Halász János fideszes parlamenti képviselőnek, a Fidesz-frakció szóvivőjének és frakcióvezető-helyettesének ismeretségi köréhez köthető. A Híd Média alapítója, jelenlegi résztulajdonosa Jantyik Csaba, aki Halász régi egyetemi ismerőse. Mint arról a Népszabadság beszámolt, a Halász-hálózathoz kapcsolódó, figyelemre méltó közpénzáramlás összege meghaladja a több száz millió forintot.

Hiába a tippek arra, ki nyeri a tendert: miután lapunk elkezdett érdeklődni a különös ügy után, Erzsébetváros eredménytelenné nyilvánította a pályázatot.

Szűcs Balázs, a Párbeszéd önkormányzati képviselője szerint

a VII. kerület azért visszakozott, mert a sajtó nyilvánosságra hozta volna a visszaélést.

A Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság előterjesztése szerint, azért javasolták eredménytelenné nyilvánítani a közbeszerzést, mert „a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez”. Szerettük volna megkérdezni az önkormányzatot, hogy ez mit jelent, tervezik-e újra kiírni a tendert, és ha igen, mikor, de ismételt megkeresésünkre cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Az ismétlés annyiban nem lenne meglepő, hogy a VII. kerület költségvetésében továbbra is szerepel az erre a célra elkülönített nettó 70 millió forint körüli összeg. Nem is beszélve arról, hogy az ingyenes kerületi wifi kiépítését tartalmazza a Fidesz erzsébetvárosi választási programja is.

Igaz, egyelőre úgy tűnik, ebből egy ideig semmi sem lesz.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.