Belföld
Migrants wait nearby the entrance of Hungarian transit zone near Roszke village on May 31, 2016 as Hungary bolsters anti-migrant fence on Serbia border following an increase in arrivals after the evacuation of Idomeni camp on the Greece-Macedonia frontier.  
Hungarian authorities said some people had managed to make their way up the migrant route, despite the border closure imposed in mid February by many Balkan states in a bid to halt the influx to northern Europe. / AFP PHOTO / Csaba SEGESVARI

Az Európai Bizottság a magyar jogi határzárat vizsgálná

24.hu
24.hu

2017. 03. 14. 13:56

Korábban a témában:

Az Európai Parlament (EP) illetékes bizottsága kezdeményezte, hogy az Európai Bizottság vizsgálja meg a magyar jogi határzár összeegyeztethetőségét az uniós menekültügyi szabályokkal – mondta Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselő a közmédiának kedden.

Gál Kinga az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának alelnökeként elmondta, a testület hétfői koordinátori ülésén a zöldpárti képviselők kezdeményezésére arról döntöttek, hogy a bizottság elnöke levélben kéri fel az Európai Bizottságot: vizsgálja meg, hogy a jogi határzárról szóló magyar törvény mennyiben egyeztethető össze az uniós menekültügyi szabályokkal.

A politikus szerint a hétfői ülésen “a kommunisták” azt kezdeményezték, hogy hallgassák meg az Európai Bizottság (EB) első alelnökét, Frans Timmermanst, hogy elmondja, mi az EB “véleménye mindarról, ami a jogi határzár kapcsán történik Magyarországon”. Emellett azt is el akarták érni, hogy tartsanak általános vitát a magyarországi jogállamisági helyzetről. Ezeket a javaslatokat azonban elvetették.

Gál Kinga hangsúlyozta, hogy az Európai Néppárt – amelynek alelnöke – “sokadjára most is teljes mértékben kiállt Magyarország mellett”, és részben ennek következtében nem került a bizottság napirendjére a jogi határzár kérdése. Hozzátette: biztos abban, hogy az elkövetkező időszakban “érnek majd minket támadások az európai baloldal részéről”, úgy látja, “ők ebből egy politika ügyet kreálnak”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.