Belföld

Udvari vécébe dobta újszülött kislányát az anya, 10 évet kapott érte

Tíz év börtönbüntetésre ítélték azt a nőt, aki tavaly januárban az udvari vécébe dobta újszülött kislányát . Az anyát Taktaharkányban. Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a Miskolci Törvényszék hétfőn. A döntés nem jogerős, mert a nő és védője elsősorban felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.

A háromgyerekes anya 2015-ben esett ismét teherbe teherbe esett férjétől. Várandósságát titokban tartotta, nem járt terhesgondozásra sem.

Tavaly január 21-én kezdett vajúdni, és éjjel, míg a családja aludt, a fürdőszobában megszülte a babát, egy életképes kislányt. Kivitte a házból a picit és az udvaron található kerti WC-be rejtette és fűrészport szórt rá, hogy ne vegyék észre. A baba az ellátatlanság miatt halt meg.

Másnap reggel a nő felkelt, ellátta a gyermekek és a ház körüli teendőket. Délelőtt azonban a nő erősen vérezni kezdett. Erről szólt anyósának és a szomszédban lakó sógornőjének, akik értesítették a mentőket. Az asszonyt kórházba vitték és kiderült, hogy nemrég szült. Az orvosok értesítették a rendőrséget, az egyenruhások pedig megtalálták a baba holttestét a vécében.

A börtönbüntetésen túl a törvényszék megszüntette a gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát is. Ők jelenleg állami gondoskodásban vannak. A  másodfokú bíróság döntéséig a törvényszék a vádlottat – nem jogerősen – előzetes letartóztatásba helyezte.

A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik