Belföld

Nem hagyták segíteni az igazságügyi szakértőket az iskolai buszoztatás megreformálásában

Elindult a kormány internetes társadalmi konzultációja az iskolai kirándulásokra, a gyermekek utaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról. A konzultációtól függetlenül a Klebelsberg Központ nemrég már levelet is küldött az iskoláknak, azt kérve, a kirándulásokat úgy szervezzék, hogy 23 és 4 óra között a sofőrök mindenképpen egy szálláshelyen tartsanak pihenőt.

Viszont a sofőrök egészségügyi állapota, a buszok műszaki állapota és a pihenőidő is szakértelmet igényelne, de a hvg.hu úgy tudja, hogy a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara tagjai közül néhányan fel is ajánlották, hogy segítenek megreformálni a szabályozást.

Viszont a kamaránál nem fogadták örömmel a felajánlást, az országos kamara vezetője, Agárdi Tamás elismerte, hogy érkezett hozzájuk ilyen felajánlás, de azt mondta, egy témában készült interjúban sem akartak szerepelni ezek a műszaki szakértők. Az nem derült ki, hogy ennek mi köze az előbbiekhez.

A minisztérium szerint a munka az erre külön felállított munkacsoportjukban már halad. A munkacsoportok először február 23-án és március 9-én üléseztek, az üléseken a tárcák vezetői és a “szakértői munkatársak” vettek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik