Belföld

Föld alá vinné a Hungária körutat a kutyapárti jelölt

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt hosszas titkolózás után megnevezte a zuglói időközi önkormányzati választásokon induló jelöltjét. Az aspiráns nem más, mint a debreceni Tóth Imre, aki korábban fűtésszerelőként dolgozott, manapság pedig megszólalásig hasonlít a Bruti néven ismert humoristára. A párt egyelőre annyit ígért, hogy a jelölt nem megy Zugló közelébe sem. Villáminterjú a Kajmán-szigeteken felkészített jelölttel.  

Hogyan került az MKKP közelébe? Mi volt a legszimpatikusabb a pártban?

Már egy ideje figyelemmel kísérem a tevékenységüket, nagyon tetszettek a célkitűzéseik, főleg az ingyen sör meg az örök élet.

Hogy lett önből a párt zuglói jelöltje?

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eredetileg nem engem szerettek volna jelöltnek, hanem Brutit, a humoristát, de ő túl drágán vállalta volna. Én meg pont a fűtést szereltem Kovács elnök úr vadászkastélyában, és rákérdezett, hogy vállalnám-e a megmérettetést. Először hezitáltam, mert semmilyen politikai előéletem nem volt, de megígérték, hogy kiképeznek a feladatra. Illetve azt mondták, hogy ha megválasztanak, a törvény szerint elég, ha évente egyszer-kétszer megjelenek az önkormányzat épületében, a fizetésem akkor is megkapom. Ez nagyon megtetszett, mert az előző munkahelyeimről már akkor is kirúgtak volna, ha három napig nem megyek be dolgozni.

A párt közleménye szerint önt a Kajmán-szigeteken készítették fel a megmérettetésre. Megtudhatjuk, hogy mi történt ott?

Tulajdonképpen még mindig itt vagyok Kajmánban, kicsit kipihenem a felkészítőt. Csodás az idő errefelé, gyönyörűek a lányok, és még sose laktam ilyen frankó szállodában. Kicsit szédültem a repülőn, de végül csak ideértünk, és átestem egy intenzív politikus-kiképzőn.

Mit tanult ott pontosan?

Mindent, amire egy modern politikusnak szüksége van: a korrupció átültetését a hétköznapokba; továbbá, hogy hogyan kerüljük meg az újságírói kérdéseket; és elsajátítottam az offshore számlanyitás alapjait is. Egy kicsit tovább is tartott a kurzus, mint azt gondoltuk, mert például a szemrebbenés nélküli hazudozás idős választóknak először csak szemrebbenéssel ment. Illetve meghúztak rutinból is, mert nem tudtam elsőre beparkolni két rokkant helyre, valahogy az egyik mindig szabadon maradt. Van még hová fejlődnöm.

A párthoz közel álló közvélemény-kutatók egyértelmű MKKP-sikert várnak Zuglóban. Ön is biztos a győzelemben?

Megmutatták nekem is az eredményeket, igen biztatóak, és ezek alapján azt kell mondanom, hogy teljesen biztos vagyok a győzelemben. Már amennyire az ember teljesen biztos lehet a választási győzelemben egy demokráciában. Mindig jöhetnek apró meglepetések, és lehet, hogy csak 85-90%-kal fogunk nyerni. De persze mi annak is örülünk.

Összefogna más pártok jelöltjeivel? Visszalépne egy esélyesebb jelölt kedvéért?

Dehogy lépek! Nem azért keccsöltem itt Kajmánban a Karib-tenger közepén hetekig a pálmafák alatt a lányokkal, hogy most visszalépjek. Különben sincs esélyesebb nálam, inkább nekik kéne visszalépni a kedvemért, így megkímélhetik magukat a vereségtől.

Kovács Gergely azt nyilatkozta, hogy ha önt megválasztják, akkor sem tervezi, hogy elmegy Zuglóba, lévén, hogy így árthat a legkevesebbet a kerületnek. De a kampány során sem utazik oda?

Nem hát! Mit csináljak én ott? Nem is ismerem a környéket, még eltévednék. Különben is a jelszavunk az, hogy „Ha nem vagyok ott, nem okozok kárt!”. Higgyék el, sokszor a kevesebb – több. Ráadásul 146 kiló vagyok, ha rajta állok, sose fog felemelkedni Zugló, ami ugye ellentétes lenne a terveinkkel.

Milyen akciókkal készülnek?

Az igaz, hogy nem megyek oda a kampány alatt, de az nem jelenti azt, hogy nem is leszek jelen. Tervezzük egy életnagyságú Tóth Imre-szobor felállítását, amin lesz egy nyílás. A kedves zuglói választók oda dobhatják be észrevételeiket, kéréseiket. Illetve a passzivistáink már megkezdték ültetni a fákat, igaz. ezzel nem értek egyet, mert túl sokáig nőnek, nekünk pedig azonnali eredményekre lenne szükségünk.

Megválasztása esetén mit ígér a zuglóiaknak – azon kívül, hogy nem megy oda?

Első körben szeretnénk egy saját csillagképet Zuglónak. Egyelőre csak a déli féltekén találtunk egy „Z” alakú formációt, de az Magyarországról sajnos sosem látható, úgyhogy streamelni fogjuk kivetítőkön. Ezután bevezetnénk a szennyvizet, föld alá visszük a Hungária körutat, a Rákospatakot meggyógyítanánk aszkorbinsavköpő menyétekkel, megemeljük a napsütéses órák számát, és még ezer tervünk van. Ja, és lesz egy földikutya-rezervátum, meg egy Zugló-Debrecen hőhíd.

Az már kiszivárgott, hogy helikoptereket telepítenének a kerületbe. Ezzel mi a céljuk? Milyen forrásból valósítanák meg?

Az a terv, hogy a vonatközlekedést megszüntetnénk, és adott szakaszokon helikopterek szállítanák át a vagonokat, bár szerintem ez hülyeség, ha egyszer van kötöttpályás teleportunk is. Forrás meg nem kell hozzá, csak pénz.

Az új Puskás-stadion megépítését támogatni fogják?

Persze, minden egyes stadionra szükség van. Csak én mondjuk keveslem rá a pénzt. Én odáig mennék, hogy építenék bele még több kisebb stadiont is, tudja, mint a matrjoska-babáknál. Ezzel is tisztelegnénk az orosz nép előtt. Vagy mehetne bele egy atomerőmű. Vannak ötleteink.

A Bud Spencer park félsikere után esetleg Zuglóban is kívánnak utcaneveket beterjeszteni?

A Bud Spencer parkért a körmünkszakadtáig küzdeni fogunk, hisz megérdemli. Én szeretnék egy Bujtor István teret is. Illetve jó lenne rólam is elnevezni valamit. Nem vagyok nagyigényű, egy zsákutcát, esetleg egy foghíjtelket, bármit.

Debrecenben elindul majd a parlamenti választásokon is?

Erről még nem szeretnék nyilatkozni, de hogy válaszoljak a kérdésére: igen.

Egy időben ön is gázszereléssel kereste a kenyerét; szóba került-e már, hogy amennyiben Kovács Gergő lesz Magyarország miniszterelnöke, ön lesz a strómanja?

Mint azt már említettem, inkább fűtésszerelő az eredeti szakmám, de persze gáz is megy, ha valós lakossági igény merül fel. Stróman? Inkább a stroh rumot szeretem. A pénzről csak annyit, hogy nem utasítok vissza semmilyen megkeresést, nem véletlen, hogy a szlogenem: „Tóth Imre – Nem olyan gáz!”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik