Belföld

110-120 ezer egészségügyi dolgozónak vehetnek formaruhát

Formaruhát kapnak hamarosan az állami egészségügyi intézményekben dolgozó ápolók, a viseleteket pedig központilag szerzi majd be a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ – írja a Magyar Idők a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által közzétett tájékoztatás és kérdőív alapján.

A anonim kérdőív célja felmérni, hogy a szakdolgozók milyen típusú, stílusú formaruhákat preferálnának.  A ruha típusa, stílusa mellett arra is rákérdeznek, hogy a dolgozó egyetért-e azzal, hogy a különböző szakmacsoportba tartozó, illetve eltérő végzettségű egészségügyi szakdolgozók más-más színű munkaruhát kapjanak a könnyebb azonosíthatóság érdekében, illetve legyen-e bármilyen szimbólum a köpenyen.

A lap szerint számos cég kínál egészségügyi formaruhákat, ám nyilvánvaló, hogy ha a beszerzést központosítják, akkor a nővérek viseletét is a börtöncégek fogják majd előállítani. Emlékeztetnek: hatályos jogszabályok szerint ugyanis a százezer forintot meghaladó beszerzésnél kötelező ajánlatot kérni a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Központi Ellátó Szervétől. Az egészségügyben dolgozó mintegy 110-120 ezer dolgozónak ennél nagyságrendekkel nagyobb tétel lesz a formaruha beszerzése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik