Belföld

Miért állt be az MSZP Dopeman mögé? Mert Jockey Ewing!

Bolba Márta lelkésznőt is támogathatták volna a szocik, mégis úgy döntöttek, a programjával eléjük álló rappert támogatják. Pedig nem csípik a szókimondását.

Időközi választás lesz Józsefváros Magdolna-negyedben április 23-án, amin a KDNP jelöltje mellett két ellenzéki jelölt indul el. Az egyikük Pityinger “Dopeman” László rapper, akit a Szolidaritás Mozgalom indít, a másikuk pedig a Kocsis Máté polgármesterrel bajszot akasztó evangélikus lelkésznő, Bolba Márta.

A 444 megkérdezte az MSZP-t, miért álltak be Dopeman mögé, merthogy inkább őt támogatták a lelkésznő helyett. Ez a válasz jött:

az MSZP kerületi szervezete Dopeman elképzeléseit megismerte, azokat támogatásra méltónak találta azzal együtt, hogy a jelölt dalszövegei ironikus, néha keményen megfogalmazott társadalomkritikát tartalmaznak.

Szerintük Dopeman egyenes ember, kiváló jelölt, megnyeri a választást, dalszövegei pedig ironikus társadalomkritikák. Hozzáteszik, az a gengszter rap sajátossága, hogy Dopeman sokat káromkodik és obszcénkodik, és nekik sem tetszik a trágárság. Itt jön a magyarázat aranyba foglalandó része:

Jockey wing is nagyon gonosz volt a Dallasban, mégsem gyűlöltük az őt alakító Larry Hagmant és nem ítéltük el azt a forgatókönyvírót vagy dramaturgot sem, aki a Ponyvaregény szókimondó dialógusait jegyzi.

A független jelölt Bolba Márta mellett eközben csak az LMP állt ki eddig. Hogy miért nem őt támogatták a szocialisták, arra egész érdekes magyarázatot adtak. Szerintük jó ideig úgy volt, hogy a többi “demokratikus párt” is Dopemant fogja támogatni, de aztán kihátráltak. Hozzátették, a két jelölt közül csak Dopeman kereste meg őket a programjával, meg különben is,

Dopeman neveli kislányát és gondozza fogyatékkal élő húgát, rendszeresen sportol, és részt vesz a civil mozgalmak munkájában, és közben dolgozik az Orbán-rendszer megdöntésén. Azt se feledjük, hogy a Milla alternatív köztársasági elnökéről beszélünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik