Belföld

Bíróság előtt az aláírásgyűjtő képviselőt lefejelő férfi

Heltai Lászlót, VI. kerületi LMP-s önkormányzati képviselőt február 11-én, a délelőtti órákban a VIII. kerület, Rákóczi térnél a budapesti olimpia rendezése elleni aláírásgyűjtésre felállított egyik standnál gyűjtött aláírást kollégájával, mikor az ittas állapotban lévő vádlott elhaladt mellettük, és – nem a politikai tevékenységgel összefüggésben – megjegyzést tett feléjük. Az esetről a 24.hu számolt be először.

A férfi egy közelben lévő másik standhoz ment, majd visszafordult, a sértetthez lépett, és őt egy alkalommal az orrán lefejelte. A sértett hangosan segítséget kért, és hátrálni kezdett, azonban a támadó utána ment, és még egy alkalommal lefejelte őt.

A helyszínre érkező rendőrök a terheltet előállították.

A rendőrség által lefolytatott nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban a mai napon bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 250 óra közérdekű munka büntetésre, valamint 50.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a tárgyaláson eljáró ügyész súlyosításért fellebbezett, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása végett. A vádlott és a védő az ítéletet tudomásul vette.

(Fővárosi Főügyészség)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik