Belföld

Digitalizációs támogatás 2017: Indul a pályázat

Digitalizációs támogatás: Komoly online-erősítési lehetőség a hazai vállalkozásoknak.

2017. március 8-tól pályázhatnak a magyar vállalkozások arra a mintegy 54 milliárd forintra, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a kis- és középvállalkozások digitalizálásának támogatására szán.

Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár még január végén, egy zalaegerszegi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy március 8-án indul a pályázati időszak, mely időintervallumban a hazai vállalkozások összesen három, digitalizációt elősegítő pályázaton vehetnek részt. A nagy érdeklődésre való tekintettel tolták el a pályázati időszak kezdő dátumát, hiszen cél, hogy minél több vállalkozás legyen képes releváns anyaggal indulni a digitalizációs támogatásért.

GINOP 3.2.2

E pályázat keretein belül infokommunikációs, illetve mobilfejlesztésekre, emellett pedig felhő alapú üzleti tevékenységek bővítésére igényelhetnek pénzt a pályázó vállalkozások. A keretösszeg 40 milliárd forint.

GINOP 3.2.4-8.2.4

A nevezett alpályázat célja, hogy minél több vállalkozás legyen képes beindítani felhőszolgáltatásait (elsősorban IKT megoldások fejlesztése).

GINOP 3.1.2-8.2.4

Itt mikro- és középvállalkozások pályázatait várja a minisztérium. A cél, hogy az infokommunikációs ágazatban érdekelt vállalkozások termékeit és szolgáltatásait a támogatásnak köszönhetően könnyebb legyen eljuttatni a nemzetközi piacra.

A digitalizációs pályázattal kapcsolatos részletekről a palyazat.gov.hu weboldalon találni részletes tájékoztató anyagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik