Belföld

Szakállas trükkel fosztották ki a debreceni időseket – Videó

A rendőrök elfogták azt a szlovák férfit, aki Debrecenben követett el idősek sérelmére bűncselekményeket.

Egy ismeretlen férfi 2016. augusztus 22-én 11 óra körül áramszolgáltató munkatársának adta ki magát és így bejutott egy debreceni idős hölgy lakásába, ahonnan készpénzt lopott el – írta meg a police.hu rendőrségi honlap.

A rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, aki ellen a rendőrség országos elfogatóparancsot adott ki. A férfit a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival összehangolt akcióban 2017. március 6-án Győrben elfogták. A rendőrök a 45 éves férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint B. J. másik két idős debreceni lakos sérelmére is követett el kifosztást. A rendőrök vizsgálják a gyanúsítottal összefüggésbe hozható további bűncselekményeket, valamint folyamatban van további sértettek felkutatása is.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást a bűnügyi őrizetbe vett szlovák állampolgárral szemben. A nyomozóhatóság előterjesztést tesz a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik