Belföld

Fahusánggal verte agyon a kiskutyát, mert játszott a drága cipőjével

Elvitte a sportcipőjét egy három hónapos kiskutya, ezért tarnaleleszi házának udvarán kegyetlenül agyonverte az állatot egy méretes fahusánggal egy férfi. A támadó ellen most vádat emeltek állatkínzás vétsége miatt.

A 49 éves férfi közös házban, de külön lakrészben élt volt feleségével, a kutya gazdájával Tarnaleleszen. A nő tavaly június végétől nevelt egy zsemleszínű keverék kiskutyát a közösen használt udvaron, ahol a kölyök szabadon játszott, nem volt megkötve. 2016. október 3-án délután – mialatt gazdája az udvaron mosott – a kutya bement a vádlott lakásába, és ott a szájába kapta a férfi korábban 28 ezer forintért vásárolt sportcipőjét és játszani kezdett vele. Az egyébként ittas ember ezen annyira felháborodott, hogy üldözőbe is vette az udvar felé szaladó állatot, amikor miután utolérte, többször megütött egy 90 centiméter hosszúságú bottal, amit futás közben vett magához a ház mellől.

Az eb elpusztult, tetemét a kiérkező rendőrök a helyszínen találták meg. A férfi végig tagadott és azt állította, hogy szerinte a volt feleségének nem is volt kutyája.

Ha bűnösnek találják, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik. Az ügyészség az egyébként büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, illetve, hogy próbaidőre rendeljék ki párfogó felügyeletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik