Belföld

Rárobbantotta a házat családjára szerelmi bánatában a szolnoki anya

Egy nő ügyét tárgyalja kedden  a Szegedi Ítélőtábla, aki a vád szerint magára, saját gyermekére és nős barátjára-szerelmére robbantotta a házat azért, mert a férfi el akarta hagyni. Első fokon az anya életfogytiglant kapott emberölés kísérletéért a Szolnoki Törvényszéken, de fellebbezett. Tagadja, hogy elkövette a bűncselekményt.

A nő korábban is ült már. 2003-ban társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen 14 év fegyházbüntetéssel sújtották, de 2013 februárjában feltétesen szabadult. Még ebben az évben megismerkedett egy férfival, aki Budapesten lakott, de Szolnokon dolgozott. Az asszony tudta, hogy barátja nős, és együtt él feleségével, illetve két fiával. A férfi hétköznap vele volt, hétvégén pedig a családjával.

A két nő Facebookon tartotta a kapcsolatot, beszéltek, rivalizáltak. Mindketten maguknak akarták a férfit. 2014 őszén a házaspár eldöntötte, hogy legkésőbb következő évben a családfő feladja a szolnoki munkáját és teljesen visszaköltözik Budapestre. Ezt azonban a vádlott megsejtette.

2014. december 30-án a férfi közölte szeretőjével, hogy nem akarja a szilvesztert Szolnokon tölteni, inkább visszamegy a családjához a fővárosba. A nő magába roskadt és elkezdte foglalkoztatni az öngyilkosság gondolata. Rákeresett az interneten a gázmérgezés címszóra, majd eldöntötte, hogy valóban véget vet az életének, pontosabban mindannyiuk életének.

December 31-én éjjel 1 órakor eltávolította a szoba fűtését szolgáló gázparapetről a betápláló gázcsövet. A kiáramló gáz nem sokkal később a fürdőszobában lévő gyújtóforrástól berobbant, a detonációt pár perccel később egy másik követte. A házban tűz ütött ki.

A férfi mégis ott maradt, ő ébredt fel és menekítette ki a nőt és kisfiát. A robbanásban mindhárman életveszélyes sérülést szenvedtek, a gyógyulásuk több hónapig tartott, de maradandó fogyatékosságot szenvedtek.  Csak azért nem alakult ki halálos szövődmény, mert szakszerű orvosi ellátást kaptak.

A házban olyan nagy károk keletkeztek, hogy le kellett bontani.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik