Belföld

Omladozó vakolat és használhatatlan WC egy sümegi általános iskolában

Omladozó falak, működésképtelen WC-k és egy szétszabdalt sarokkanapé az öltözőben. Ilyen körülmények között oktatják a testnevelést az egyik sümegi általános iskolában. A fiú öltöző falán hatalmas lyuk tátong.

Több felháborodott szülő is írt az RTL Klub Híradójának, mert elfogadhatatlannak tartják a helyzetet. Az emeleten pedagógiai szakszolgálat is működik, 21 településről járnak ide gyerekek.

Az egyik apuka a Facebookon tett közzé a bejegyzést, amire az iskolaigazgatója is reagált. Ebben azt írja, helyhiány mellett kellett birtokba venniük ezt az épületet. Hozzátette 22 osztály 110 testnevelésóráját kellett megoldaniuk hetente.

Az épület kezelését januárban vette át a Klik az önkormányzattól, az épületet 3 éve használják a diákok. A polgármester nem akart nyilatkozni az RTL Klubnak.

Az iskola vezetése évek óta kéri a fenntartót, hogy tegye rendbe az épületet, egyelőre hiába.

A Klebelsberg közleményben reagált:

Április 15-ig kibővíti és felújítja a Veszprémi Tankerületi Központ a sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolában lévő megyei pedagógiai szakszolgálat tagintézményének rossz állapotú mellékhelyiségét. Az épület működtetési feladatait 2016. december 31-ig Sümeg Város Önkormányzata látta el. Az általános iskola fenntartója a Balatonfüredi Tankerületi Központ, míg az épület egyik szárnyában elhelyezett pedagógiai szakszolgálat a Veszprémi Tankerületi Központhoz tartozik. A tankerületi központok most januárban, a működtetés átvételekor  szembesültek az intézmény állapotával, azóta  folyamatosan egyeztetnek az épület felújításáról. Készülnek a fejlesztési, felújítási és karbantartási tervek a tankerületi központok által 2017. január elsejével működtetésre átvett köznevelési intézményekről. A szükséges forrásokat főként a most induló, infrastrukturális fejlesztésekre szolgáló Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programok fogják fedezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik