Belföld

Elolvadsz: videón a nyíregyházi fehér oroszlánkölykök

A január 8-án született oroszlánokat eddig nem mutatta be a park, mivel a szakemberek sem tudták, hogy anyjuk képes lesz-e felnevelni a kölyköket.

Most viszont már videót is készítettek róluk:

A tenyészpár tavaly augusztusban született, Kókusz névre keresztelt utódát az anyaállat nem tudta táplálni, így a kicsit a gondozóknak kellett felnevelni.

Az oroszlánpár – a holland származású hím állat, Inkosi és társa, a korábban Csehországból érkezett Binti – 2015 óta él együtt a sóstógyógyfürdői állatparkban. Nászukból eddig Kókusz, illetve a januárban világra jött hármas ikrek születtek. A két nőstény és a hím kölyök kedden kezdett ismerkedni a kifutóval anyja és apja társaságában. Jelenleg még anyatejjel táplálkoznak, de egy hónapon belül teljesen átállnak majd a ragadozó életmódra.

A szakemberek a korábbi tapasztalatok alapján joggal tartottak attól, hogy a nőstény mit fog tenni a második alommal, fogja-e őket nevelni, vagy nem, de aggodalmuk eloszlott, amikor a kifutóban a szülők igazi családapaként és családanyaként viselkedtek, igyekeztek védeni a kicsiket a kíváncsiskodó látogatók elől – mondta Révészné Petró Zsuzsa az MTI-nek a helyszínen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik