Belföld

Bejáratott cégekkel kötött zsíros szerződéseket a Szerencsejáték Zrt.

szerencsejatek(960x640)(1).jpg (Array)
szerencsejatek(960x640)(1).jpg (Array)

Ismerős cégnevek bukkantak fel azon a 2016-ra vonatkozó szerződéslistán, amelyet az Átlátszó kért ki a Szerencsejáték Zrt.-től. Az állami vállalat érthetetlen módon nem adta ki azokat a szerződéseket, amelyeket a HungaroControl Zrt.-vel kötött, az oknyomozó portál pert indít a papírokért.

Mindenesetre az is érdekes, amit eddig tudni lehet a költésekről:

  • 31,8 millió forintra szerződtek az Adlint Tanácsadó Kft.-vel. A céget 2016. március 25-én jegyezte be a cégbíróság és azé a Lerch Attiláé, aki Fellegi Tamás egykori miniszter érdekeltségében, az EuroAtlantic Tanácsadó Kft.-ben tag volt, illetve 2013 decemberétől 2015 júliusáig ügyvezető volt az EuroAtlantic Solutions Kommunikációs és Üzleti Tanácsadó (ma Mallbeck Consulting) Kft.-ben.
  • 2016 augusztusában állapodott meg a Szerencsejáték Zrt. a tanácsadásra szakosodott PWC-vel informatikai auditok elvégzéséről a „távszerencsejátékot működtető AEGIS termelési rendszerre” vonatkozóan. Ennek elvégzéséért bruttó 18,8 millió forintot számlázhat a PWC az állami társaságnak. Egy további szerződés által a Szerencsejáték Zrt. hatástanulmány készítésére kérte fel a PWC-t bruttó 12,5 millió forintért.
  • Nagyot szakított a Kuna Tibor érdekeltségébe tartozó Trinity Communications Kft.: bruttó 6,6 milliárd forint értékben szerződtek az állami vállalattal  többek között a szerencsejátékhoz kapcsolódó kommunikációs üzenetek megjelenésére, közzétételére, marketing-kommunikációs feladatok elvégzésére, továbbá üzleti ajándéktárgyak beszerzésére, valamint PR és kommunikációs tanácsadói feladatok ellátására. Igaz, ebből 4,3 milliárd forintot a reklámok közzétételére fordíthattak. Október 14-én a Trinity médiamegjelenésekhez kapcsolódó reklámközvetítési feladatokat, benne egyedi médiatervezést vállalt el bruttó 2,4 milliárd forintért, amelyből 313 millió a reklámközvetítési díj. Kuna Tiborról korábban többször is írtunk: év elején derült ki, hogy további 2 milliárd forintot költ rendezvényszervezésre a vizes-vb lebonyolításáért felelős állami cég, a Bp2017 Kft. A tender nyertese a Young & Partners Kft., amelynek tulajdonosa Kuna Tibor. : Kuna a külügyminiszter, Szijjártó Péter barátja, és saját bevallása szerint Istentől kapott küldetése, hogy állami közbeszerzéseken gazdagodjon.

További érdekes részleteket itt talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik