Image: 73698513, Vona Gábor, a Jobbik elnöke interjú közben, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Belföld

A Jobbik-jelenséget és Vonát elemzi a Financial Times

24.hu
24.hu

2017. 03. 06. 10:18

Korábban a témában:

Vona Gábor és a Jobbik megváltozott politikájáról ír a Financial Times (FT). A lap megemlékezik a párt elnökének korábbi kijelentéseiről, például a”cigánybűnözésről”, az “izraeli megszállókról” vagy a homofób kijelentéseiről.  Az FT szerint a 38 éves Vona az elmúlt hónapokban komoly változásokat vezetett be a pártjában és elindultak a nacionalizmus irányából a mainstream irányába.

Írnak arról, hogy Vona üzenetet küldött Hanuka alkalmából Köves Slomó rabbinak, miközben ő alapította a Magyar Gárdát, amely időközben már megszabadította őt gárdamellényétől.

Felidézik Vona évekkel korábbi kijelentéseit, például amikor azt mondta,

az izraeli hódítók jobb, ha egy másik országot keresnek befektetésüknek, mert Magyarország nem eladó.

Ehhez képest 2017-ben már nem lehet ilyen kijelentéseket hallani a Jobbik elnökétől.

Arról is írnak, hogy a Jobbik korábbi politikai kijelentéseit idézte Orbán etnikai homogenitás kijelentése. A párt szerintük ezzel sok 35 év alatti szavazót az oldalára állított.

Miközben a párt első embere meghatározta az irányt, a Jobbik vadhajtásairól is megemlékeznek az FT-ban. Nemrég az ásotthalmi képviselő-testület két tartózkodás mellet elfogadta Toroczkai László jobbikos polgármester javaslatát, vagyis, nem lehet mecsetet építeni, Ásotthalmon senki nem viselhet burkinit és tilos minden “propaganda, ami nem férfi és nő kapcsolatán alapuló házasságot, illetve szülő-gyerek viszonyon nyugvó családot hirdet”.

 


											
						
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.