Belföld

Rendőrt hívtak az összevert fiatalok, megalázták őket

rendorauto-bunugy(210x140).jpg (Array)
rendorauto-bunugy(210x140).jpg (Array)
A rendőrség szerint nem működtek együtt, pedig a férfit és testvérét verték meg korábban. A kérdés, hogy történt-e rendőri túlkapás Tégláson.

Durva történet terjed a neten, amiről már több médium is beszámolt. Egy fiatal férfi, Balogh András írt arról a Facebookon, hogy Tégláson megtámadták őket a barátjával. Mentőt is hívott, mert felszakadt az álla, a barátjának pedig eltört az orra. A testvére is segített, ő is megjelent a helyszínen.

Ekkor jött a fordulat: a rendőrök három kocsival érkeztek a helyszínre, majd megbilincselték őket. Hiába mondta el vérző állal, hogy megtámadták őket, a rendőröket ez nem érdekelte. Rávágták őt a rendőrautóra, üvöltöztek vele, majd kutyaként szólongatva beterelték az egyik rendőrautóba. A folytatás se szívderítőbb:

“[Hajdú]hadházon kiszállva a kocsiból vittek befele az őrsre, és hátulról az egyik rendőr egy hatalmasat az oldalamba rúgott és mivel én szótlanul tűrtem, még nevetve megjegyezte, hogy nem reagálok erre semmit.”

Forrás: Facebook/ Balogh András

Az őrsön levetkőztették, úgy motozták meg, majd bezárták. Amikor kiengedték volna, panaszt akart tenni, a jegyzőkönyvet így alá sem írhatta. A fő panasza az lett volna, hogy nem látták el sebesüléseit sem. A rendőrök nem voltak szavakban sem kedvesek velük:

mi az, hogy megtámadják az embert, kihívja a rendőröket, és még őt viszik be, és bántják, és kutyaként kezelik, és annak is szólítják. Testvéremet is bevitték és minden kurvának elhordták. Ráadásul a bilincselés előtt az egyik rendőr apámat is elhordta mindennek, hogy azzal provokáljon.

Lelkileg a legrosszabb

Balogh András a 24.hu-nak elmondta, felvette a kapcsolatot egy jogvédő szervezettel. Megkérdeztük, egészségileg hogy van most, amire azt írta:

Az állam fáj még. Lelkileg rosszabb inkább.


Fotó: Facebook/Balogh András

Elmondása szerint az nem derült ki, kik és miért támadtak rájuk a rendőri intézkedés előtt. Ő úgy tudja, találkoztak a rendőrök a támadókkal, de nem vitték be őket.

Balogh a szombat esti Tényekben is rekonstruálta a történteket, megmutatta azt is, hogyan alázták meg őt. A TV2 műsorának a rendőrség annyit írt, Balogh-ék nem voltak együttműködőek, nem akarták igazolni magukat, ez pedig szabálysértés, ezért előállították őket.

A sértett szerint korábban azt is állították, hogy ő köpködött és kiabált, illetve eléjük állt, akadályozandó a munkájukat, ami nem igaz, ezt a Tényekben már nem is említették.

Mi is megkerestük a rendőrséget, amint válaszolnak, megírjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik