Belföld

Saját ágyában hűlt ki a cukorbeteg kisfiú, de nem találtak felelős hatóságot

Lezárult a Fejér Megyei Kormányhivatal előzetes vizsgálata a január 9-én székesfehérvári otthonában elhunyt 11 éves cukorbeteg kisfiú ügyében – közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal pénteken. Eszerint

a hatóság részletes kivizsgálást folytatott le a népegészségügyi hatáskörébe tartozó egészségügyi szolgáltatóknál. A Kormányhivatal kiemelt figyelmet fordított arra, hogy megvizsgálja, nem merült-e fel az egészségügyi ellátás során olyan körülmény, ami a gyermekvédelmi jelzőrendszer igénybevételét tette volna szükségessé.

És a lényeg:

A vizsgálat az érintett egészségügyi szolgáltatók tekintetében nem állapított meg hibát vagy hiányosságot.

Közben a rendőrség is közleményt adott ki, eszerint

A 2017. február 28-ai keltezésű igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a gyermek halálához vezető elsődleges ok természetes alapú, sorsszerű megbetegedés volt. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja, hogy az elhunyt kiskorú ellátása, gondozása megfelelő módon történt-e.

A tragédiáról az RTL Klub számolt be még januárban. A 11 éves kisfiú kihűlt holttestére január 9-én találták rá a székesfehérvári ház felső szintjén. Anyja  szomszédok szerint mellette feküdt az ágyban és ölelte őt. A gyerek cukorbeteg volt,  halálakor nagyon magas volt a vércukorszintje.

Korábbi otthonukat a híradó szerint elárverezték miután a nő elvált,  azután költöztek Székesfehérvárra. A nő könyvelő, olykor a székesfehérvári önkormányzattól kapott munkát, de előfordult, hogy nem maradt pénzük élelmiszerre sem. Többször a szomszédok segítettek nekik étellel vagy tüzelővel. A szomszédok szerint az anya azt mondta nekik, több száz ezer forintot  várnak a banktól, és ha megkapják az összeget, egyenesbe kerülnek. A nőt a történtek után mentő vitte el a helyszínről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik