Belföld

Nem spórolt magán Balog minisztériuma, 10 milliárddal túlköltekeztek

A Magyar Nemzet a birtokába került, 2015-re vonatkozó költségvetési beszámoló szerint teljesen elszállt a költségvetés a Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi). Néhány példa:

  • Az eredeti előirányzat szerint 6,3 milliárd forintot akartak költeni személyi jutttaásokra, ehelyett végül 11,1 milliárdra dagadt ez a tétel. “Céljuttatás, projektprémium” címén eredetileg 45,3 millió forintot akartak költeni, ehhez képest elment a célra 1,6 milliárd forint. A ruházati költségtérítésre 10,6 millió forintot szántak, ehhez képest 226 milliót fizettek ki. Több mint félmilliárd forint ment el a béren kívüli juttatásokra.
  • Megszaladtak a dologi kiadások is: erre célra 2,7 milliárd forinttal terveztek, végül 6,2 milliárdot tapsoltak el. Ezen a területen a kommunikációs szolgáltatásokra eredetileg 46 millió forintot tettek félre, ehhez képest 441 millió forintot vitt el ez a tétel. Megduplázódtak a “kiküldetések, reklám- és propagandakiadások” céljára elkülönített kifizetések is, ez összesen 370,5 millió forintot ért meg a tárcának.
  • Szolgáltatási kiadásokra 1,7 milliárd forinttal kalkulált az Emmi, de sikerült 4,1 milliárd forintos kifizetést teljesíteni.
  • A “különféle befizetések és egyéb dologi kiadások” is félmilliárddal többet vittek el az eredeti előirányzathoz képest, ahogyan a beruházásokra szánt keret is kibővült: 51 millió forint helyett több mint egymilliárd forint lett a végösszeg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik