Belföld

Zugló polgármestere Rákosrendezőre vinné a Legolandet

Karácsony Gergely a zuglói Rákosrendezőt ajánlja egy új Legoland helyszínéül a családi szórakoztatóparkok üzemeltetését végző cégnek. Zugló polgármestere azt követően írt levelet Hans Aksel Pedersennek, a Legoland igazgatójának, hogy a cég cáfolta a nyíregyházi szórakoztató központ létrehozásának tervét.

A Magyar Közlöny egy hete adta hírül, hogy központi forrásból, 9,5 milliárd forint támogatással Legoland Discovery Center épülhet Nyíregyházán. Ezt a tervet néhány nappal később maga a Legoland kizárólagos üzemeltetője cáfolta. Ezt a cáfolatot hitelesnek tekintve gondolta úgy Zugló polgármestere, hogy egy újabb európai Legolandért még nyitott a verseny, és ebben a versenyben Zugló jobb esélyekkel indulhat, mint Nyíregyháza.

Karácsony Gergely a Legoland igazgatójának lehetséges helyszínként az állami tulajdonú egykori teherpályaudvart, a Rákosrendezőt ajánlja. Mint írja,

a 70 hektáros terület kiváló közlekedési csomópontban, a Városliget a szomszédságában, az állatkert közelében fekszik. A Rákosrendező infrastrukturális háttere, valamint két és félmilliós budapesti agglomerációs hátországa is előrevetíti, hogy Közép-Kelet Európa legjelentősebb családi élményparkja legyen.

Karácsony Gergely szerint  egy új élménypark pótolhatja azt az űrt, amit a 175 éves Vidámpark bezárása hagyott maga után, de jelenleg egész Közép-Kelet Európában sincs olyan szórakoztató park, amely akár csak meg tudná közelíteni más nyugat-európai Legoland-ek szolgáltatáscsomagját.

Zuglóban már 2015-ben készült egy stratégiai háttéranyag arról, miként működhetne a rákosrendezői terület Legolandként. Karácsony Gergely bízik abban, hogy ez a terv, valamint a terület földrajzi és közlekedési adottságai meggyőzik a Legoland vezetését arról, hogy érdemes tárgyalni a helyszínről a MÁV-val és kormánnyal, akik szintén nem lehetnek ellenérdekeltek a terület rendbetételében és hasznosításában, valamint abban, hogy a magyar családok ne csak Nyugat-Európába utazva részesüljenek Legoland-élményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik