Belföld

Törölnie kell a momentumosokról készült képeit a komáromi fotózgatónak

A Momentum Mozgalom hétfőn beadványt küldött a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak (NAIH), melyben kérték, hogy a hatóság indítson adatvédelmi eljárást Radics Gáborral, a helyi fideszes önkormányzat főtanácsadójával szemben.

Mint ismert, Radics végigfotózta a párttá alakuló szervezet komáromi rendezvényének résztvevőit annak ellenére, hogy az esemény momentumos szervezője felszólította, hogy hagyja ezt abba.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ma kimondta, hogy a fideszes önkormányzati dolgozó jogszerűtlenül listázta a jelenlévőket.

Radicsnak közjegyző előtt kell megsemmisítenie az érdeklődőkről készített képeit. Ha ezt nem teszi meg, százezertől húszmillió forintig terjedő bírságot szabhat ki a hatóság az önkormányzati dolgozóra.

Állásfoglalásában a hatóság szigorúan elítéli a véleményszabadság megfélemlítő listázással való korlátozását. A hatóság leszögezte azt is, hogy a sajtó nyugodtan készíthet képeket az eseményekről, de a résztvevők módszeres végigfotózása szigorúan tilos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik