Belföld

Trumpot idézi a budapesti Jobbik új elnöke

Új elnöke van a Jobbik budapesti szervezetének, az ifjúságiak viharsarki reménysége esett felfelé.

Stummer Jánost választotta meg a Jobbik fővárosi tisztújító választmánya budapesti elnöknek – közölte a párt szerdán. Stummer eddig a VII. kerületben volt önkormányzati képviselő, valamint két évig regionális igazgató. A közleménye keményen nyit:

Ósdi pártnak nincs helye a fővárosban.

Ezt azzal tromfolja meg, hogy XXI. századi nemzeti néppárt akar lenni a Jobbik, na meg a Fidesz kihívója. Új kommunikációs és közösségszervező módszereket, valamint minőségi munkát kell majd letenniük az asztalra – írják, de konkrétumokat nem tesznek hozzá. Az egész szöveg csúcsa Donald Trump amerikai elnök kampányszövegének újraírása:

Make Budapest great again!

Stummerről a Jobbik Ifjúsági Tagozat (IT) oldalán azt írják, Békés megyei családba született katolikus gyerekként, aki egyetemistaként került Budapestre, az ELTE Bölcsészkarára. 2009-ben diplomázott, 2010 óta az Irodalomtudományi Doktori Iskolában írja disszertációját. Felesége óvónő.

2009 óta tagja a Jobbiknak, azóta dolgozik az Ifjúságpolitikai Kabinetben. 2015 januárja óta regionális igazgató. Erzsébetváros képviselő-testületébe már kétszer került be a választásokon, bár nem egyéni körzetből, hanem a Jobbik kerületi listavezetőjeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik