Belföld

Tragikus ütközés az M5-ösön – részletek, fotók

Előbb átszakította a külső szalagkorlátot, nekiütközött a segélyhívónak, ezután sodródott a belső sávba az a kocsi és ütközött össze egy teherautóval, amelynek sofőrje meghalt kedd hajnalban az M5-ös autópályán. A karambolban egy 55 éves férfi vesztette életét, női utasa pedig életveszélyes állapotban került kórházba. Még egy ember utazott velük, neki és a teherautó vezetőjének sem esett baja – derült ki a rendőrség késő délelőtti tájékoztatásából.

Fotó: police.hu

A helyszíni szemle adatai szerint a kocsi egyik utasa sem volt bekötve, az áldozat és a nő is kizuhant a járműből.

Fotó: police.hu

Hogy a sofőr miért ütközött neki a szalagkorlátnak, még vizsgálják.

Fotó: police.hu

A megyei főkapitányság emlékeztet: Bács-Kiskun megyében két nappal korábban egy 28 éves fiatalember halt meg egy balesetben, aki szintén nem volt bekötve.

A közúti közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező, használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg.

– közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik