Belföld

Mészáros Lőrinc tőzsdei céggel gazdagodott

Mészáros Lőrinc magánszemélyként megvette a Konzum Nyrt. 19,57 százalékos részvénycsomagját február 22-én – szúrta ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a 444.hu. Egy tőzsdén kívüli ügyletben vette meg a négymillió részvényt, a mostani árfolyam alapján kétszázmillió forint körüli összeget fizethetett. A Konzum Nyrt. további nagytulajdonosa Jászai Gellért, neki 32,9 százalékot jelentő 6,8 millió részvénye van,

Péntek este jelentették be azt is, hogy a Konzum PE Magántőkealap is vásárolt 4,6 milió darab részvényt, ami a társaság 22,5 százalékos tulajdonrészét jelenti. Mészáros Lőrinc és az ismeretlen tulajdonosokat fedő tőkealap egyaránt a Forlev Kft. részvényeiből vásároltak be.

Tavaly szeptemberben derült ki, hogy a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó Konzum-csoport vásárolta meg a korábban Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodalánc 14 szállodáját, méghozzá az állami Eximbank hitelével.

A portál emlékeztet: a Mészáros körüli pénzügyi erőtér elég aktív a Budapesti Értéktőzsdén, ők szerezték meg a csaló brókercég, a Buda-Cash tulajdonosainak cégcsoportját és Népszabadságot kivégző Opimust is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik