Belföld

Született mesemondó a C-vitaminnal gyógyító „rákkutató” állatorvos

Kedden a TV2 reggeli műsorában szólalt meg először a magát rákkutató professzornak nevező lébényi állatorvos, akit kuruzslás miatt egy év börtönbüntetésre ítéltek két évre felfüggesztve.

Az interjúban egészen hihetetlen dolgokat árult el életútjáról és pályafutásáról, de mi biztos, ami biztos utánajártunk az igazságnak.

Ünnepelt cselgáncsozó

Dávid Tamás azt állította, híres cselgáncsozó volt, nevezték a tokiói olimpiára is. Sőt, egy korábbi riportban arról beszélt, hogy 1962-ben Európa-bajnok lett súlycsoport nélküli kategóriában Essenben, az ötkarikás játékokra pedig azért nem ment el, mert ekkor költözött el az országból.

Bár tényleg cselgáncsozott, és a judoinfo.hu szerint 1961-ben magyar bajnok is volt félnehézsúlyban, az Eb-n nemhogy aranyat, még érmet sem szerzett. A blöffről még annyit, hogy súlycsoport nélküli kategóriában nem is érhetett el eredményt az kontinensviadalon, mert a Nemzetközi Judo Szövetség már 1958-ban kialakította a súlycsoportokat, és innentől eszerint zajlottak a versenyek.

Osztrák Becsületrend

Ausztriában ilyen állami elismerés nincs. Korábban volt, de azt katonáknak vagy később veteránoknak osztották ki csak. Egyébként ezen az oldalon 50 euróért (úgy 15 ezer forintért) hirdetik, szóval simán beszerezhette.

Zárójelben még annyit, hogy nem véletlen az sem, hogy ha valaki beüti a Google-ba az “osztrák becsületrendet”, rögtön Dávid Tamás nevét dobja ki a keresőmotor.

Nemzetközi békedíj

Füves Laci honlapján bukkantunk rá, hogy Dávid Tamás 2003-ban kapott Inter Lyra Nemzetközi Békedíjat, amit a Hét Lyra Zene és Tánc Olimpia elindításán munkálkodó alapítvány hozott létre Magyarországon.

Hivatalosan Béke Inter-Lyra díjnak hívták, a nemzetköziséghez pedig maximum annyi köze volt, hogy külföldiek is megkaphatták.

A 2003-as díjazottak listáját a fidelio.hu-n találtuk meg, de bármennyire is kerestük Dávid Tamás nevét a cikkben, nem lett meg.

Limai egyetem

A kuruzslásért elítélt férfi állítja, hogy címzetes egyetemi tanár a perui fővárosban.

Ha valaki nem tudná, címzetes egyetemi tanár akkor lehet valaki, ha doktori fokozattal rendelkezik, és országosan elismert szaktekintély. Az egyetem honlapján lévő kereső egyébként az égvilágon semmit sem ad ki Dávid nevére.

Világszabadalom

Dávid Tamás szerint világszabadalom lett ortopéd sebészeti kutatómunkáiból, amit az osztrák kormány megbízásából végzett.

El kell, hogy keserítsük, de olyan, hogy világszabadalom, nincs. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szerint

a Föld valamennyi országára érvényes szabadalom nem létezik. Több országra érvényes szabadalmi oltalmat vagy az érintett országokban külön-külön tett bejelentéssel, vagy – meghatározott feltételek teljesülése esetén – az érintett országok megjelölésével tett nemzetközi, illetve regionális bejelentéssel lehet igényelni.

Az indiánok gumibogyószörpje

Dávid interjúit sem a nagy igazságok fémjelezték. Csaknem tíz éve adott interjút Vas Megye hivatalos honlapjának – a beszélgetés legalábbis most ezen a domainen érhető el.

Minden ott kezdődött, hogy 1969-ben, egy tudóscsoport vezetőjeként a fiatalkori csípőficam új operációs lehetőségeit kezdte el kutatni.

Meghívtak Dél-Amerikába is minket, hogy mutassuk be ott is ezt a műtétet. Brazil fiúkat, lányokat operáltunk, és egy indián fiút, akinek a nagypapája a yanomani indiánoknak volt úgymond a főgyógyszerésze, és Katunkának hívták. Ő adott nekünk újságpapírba csomagolva különböző növényeket, kérgeket, leveleket, gyökereket.

A növények jótékony hatására a brazil orvosok hívták fel a figyelmüket. Amikor Katunka – vagy ahogy ő hívta, az öreg harcos – látta, hogy az unokája talpra állt, átnyújtotta a növényeket neki.

Aztán kiszedtük belőle, hogy ez egy tea összetevője, hogy hogyan kell elkészíteni, hogy milyen hatása van. Na, gondoltuk akkor elvisszük, és Bécsben összeállítottunk ebből egy teát. Akkor már volt egy ráksejt-tenyészeti laborunk, hát megnéztük csontrákon.

Ekkor bekövetkezett a csoda. 24 óra alatt a csontráksejtek 90 százaléka elhalt.

Megrendeltük az összes kapható legagresszívebb ráksejtvonalat és megnéztük a hatását, az eredmények kiválóak voltak. Úgyhogy most is az áll, hogy 11 daganattípus ellen speciálisan hat.

Annyi igaz a sztoriból, hogy a yanomami törzs létezik, körülbelül 35 ezren vannak, de ők sincsenek szupererővel megáldva. Az aranyásók egyre több betegséget hordanak be, sokukat megölték, egészségügyi állapotuk kritikus, főleg Venezuelában, ahol nem jutnak megfelelő orvosi ellátáshoz.

Számtalan tanulmány szól róluk, amelyekből kiderül, hogy étrendjük kevés sót tartalmaz, alacsony a vérnyomásuk, és mint minden törzs, használják a hallucinogén terméseket,

de arról sehol egy szó nincs, hogy náluk ritkábban fordulna elő a rák vagy hosszabb ideig élnének.

Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy Dávid Tamásék nem vették el tőlük az összes csodaszerüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik