Belföld

Így közelít a tavasz: egyre melegebb, de borongós idő jön

Északkeleten még havazhat kedden, de a héten már 16 fok is lehet.

Erősen felhős, borult időre számíthatunk kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, több helyen eső, zápor, az északkeleti tájakon délelőtt havas eső, sőt hó is előfordulhat. A legkevesebb csapadék délnyugaton, a legtöbb északkeleten valószínű. Főleg az Észak-Alföldön számíthatunk erős széllökésekre.

A hőmérséklet viszont egyre csak nő: 6-11 fokra számíthatunk, a Dráva mentén ennél akár melegebb, északkeleten viszont kissé hűvösebb lehet. Késő estére 1-7 fok közé hűl le a levegő.

Szerdára virradóra -2 és +5 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. Napközben északon többnyire erősen felhős lesz az ég, délen viszont felszakadozhat a felhőzet. Reggelre foltokban köd képződik. Néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat, délutántól több helyen erős széllökések is jöhetnek.

Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 9-14 fok között várható, Borsod és Szabolcs térségében ennél kissé hidegebb lehet.

Csütörtökre és péntekre már 15-16 fokot ígér az előrejelzés, és várhatóan éjjel sem süllyed fagypont alá sehol a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik