Belföld

Hatvanmillió forintot zsarolt ki egy családtól egy nyírmihálydi férfi

Folyamatosan fenyegetett egy családot és hatvanmillió forintot zsarolt ki tőlük egy nyírmihálydi férfi 2013 végétől tavaly márciusig, a gyanúsított ellen vádemelést javasolnak a rendőrök – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedden.

A tájékoztatás szerint B. András azért követelt pénzt a férjtől, hogy “megvédje” annak családját, nehogy “bajuk essen”. A folyamatos megfélemlítés és zsarolás hatására a sértett az évek alatt összesen hatvanmillió forintot adott át a 31 éves férfinak.

A nyomozók megtudták, hogy a soron következő pénzátadást tavaly március 11-ére tervezték egy debreceni bevásárlóközpont mélygarázsában. Itt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével összehangolt akcióban elfogták a zsarolót, akinek a bíróság két nappal később elrendelte az előzetes letartóztatását.

A rendőrség befejezte a B. András ellen zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik