Belföld

Alig szabadult, megkéselt egy fiút az egri vasútállomáson

Alig szabadult a büntetéséből, amit emberölés kísérlete miatt kapott,  életveszélyesen megkéselt egy fiatalt egy hevesi vasútállomáson. A Heves Megyei Főügyészség kedden közölte: vádat emeltek a többszörös erőszakos visszaesővel szemben.

Mindkét érintett ittas volt a támadás idején, 2016. június 19-én. A vád szerint hajnalban találkoztak az egri vasútállomáson, pontosabban a Füzesabonyba induló vonat egy kocsijában. A fiatal az egyik négyes boxban ült, a vádlott pedig vele szemben foglalt helyet később.

A férfi beszélgetni próbált, megkérdezte az éppen zenét hallgató fiút, hogy eladná-e neki a telefonját, mert meglepné vele a lányát a születésnapján. A fiatal visszautasította, azt mondta, a mobil nem eladó.

A támadó ekkor elővett egy köteg pénzt és azt mondta, vagy elfogadja az összeget, vagy el fogja venni tőle a készüléket.

A fiú továbbra sem volt hajlandó odaadni a telefonját, ekkor a férfi gyomorszájon vágta, majd elvette a mobilt. A fiatal próbálta védeni magát, visszaütött, a vádlott

ezután húzta elő a farzsebében lévő rugós kést és összeszurkálta. Ekkor már a peronon voltak. A szúrások közül kettő életveszélyes volt, ezek a mellkasát érték és megnyitották a mellüregét.

A történtek után a vádlott leugrott a vonatról és elmenekült, a telefont is hátrahagyta. A fiút kórházba kellett szállítani, ahol életmentő műtéten esett át.

A Heves Megyei Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja. A vele – mint erőszakos többszörös visszaesővel szemben – kiszabható halmazati büntetés maxima 25 év. Ha az ügyészségen múlik, fegyházbüntetést kap és állnia kell a bűnügyi költségeket, csaknem négymillió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik