Belföld

Szifilisszel fertőzte meg hároméves unokahúgát, négy és fél évet kapott érte

Helybenhagyta az elsőfokú ítéletet és négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a fiút, aki molesztálta mindössze hároméves unokahúgát és szifilisszel fertőzte meg őt. A most 19 éves fiatalt szexuális erőszak bűntettében találták bűnösnek – írja a Velvet.

Ahogy arról beszámoltunk, a vádiratban az állt, hogy a kamasz hozzáérintette a nemi szervét a gyermekéhez. Bár azt konkrétan nem tudta, hogy szifiliszes, sejthette, hogy van valamilyen nemi betegsége, mert a nemi szerve fekélyes volt. A nyomozás alatt még tagadta a bűnösségét, a tárgyaláson azonban mindent beismert.

A sebeket a kislány anyja vette észre, és orvoshoz vitte őt, ám állapota nem javult és kórházba került. A kicsi a nagymamának mesélte el a kórházban, mi történt vele, majd miután kiemelték a családból, a nevelőszülőknek is beszélt a  történtekről.

Az egyik korábbi szakértői vélemény szerint az elkövető személyisége „éretlen”, a cselekmény súlyát így a várható büntetési tétel jelzi számára, nem az erkölcsi vonatkozásai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik