Belföld

540 milliót keresett a Fidesz a nyugdíjasok Erzsébet-utalványán

erzsébet-utalvány (erzsébet utalvány, )
erzsébet-utalvány (erzsébet utalvány, )
A DK szerint nem a fideszes zsebeket, hanem a nyugdíjasok érdekeit kellett volna nézni.

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke, parlamenti képviselője emlékeztetett rá, hogy pártja többször is felszólította a kormányt, ne utalványt, hanem készpénzt adjon, mivel az utalvány adója miatt minden kiküldött 10 ezer forint 15 ezer forintjába kerül az államnak.

A DK szerint ugyanennyi pénzből 15 ezer forint készpénzt is kaphattak volna az idősek. Az utalványt ráadásul nem lehetett bármire költeni, sem az unokák ajándékára, sem gyógyszerre.

Varju László szerint a kormány nemcsak az utalványhoz ragaszkodott, hanem saját zsebéhez is.

A Fidesz-közeli kézben lévő Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. 540 millió forintot keresett az Erzsébet-utalványokon. A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a Fidesz csak azért küldött Erzsébet-utalványt a nyugdíjasoknak, hogy fideszesek keressenek 540 millió forintot.

A DK szerint nem a fideszes zsebeket, hanem a nyugdíjasok érdekeit kellett volna nézni. Így nem 10 ezer, hanem 15 ezer forintot lehetett volna küldeni a magyar nyugdíjasoknak, méghozzá postázás, késés és minden bonyodalom nélkül. Szánalmas, hogy megint nem a nyugdíjasok, hanem a fideszes zsebek voltak a fontosak – írta közleményében a DK alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik