Belföld

Titokban temetik el Szita Bence gyilkos mostoháját

A nő életfogytiglani büntetését töltötte, amikor meghalt.

Polcz Erika három hete halt meg a börtönben.Ő volt az egyetlen nő, akit tényleges életfogytiglani fegyházzal sújtott magyar bíróság. Tettét haláláig tagadta, azzal sosem számolt el, ismerői szerint megbánás nélkül hunyt el. A nőnél évekkel ezelőtt mellrákot diagnosztizáltak, megműtötték, de tavaly újra súlyos betegséget diagnosztizáltak nála.

Anyja hivatalosan nyilatkozott arról, ő akarja lányát eltemetni, a Bors úgy tudja, a legnagyobb titokban. A lap a család ismerősi köréből úgy értesült,

a Szita Bence brutális meggyilkolásáért elítélt asszony anyja beláthatatlan következményektől tart, ha a sír helye kitudódik.

Polcz Erika személyes tárgyait még nem vehette át a család, azokat csak akkor adják ki, ha lezajlott a közjegyző által hitelesített hagyatéki eljárás.

Az egész országot sokkolta a brutális gyilkosság. A nő két társával meggyilkolta, elásta az akkor 11 éves Szita Bencét. Nevelőapja barátnője – mint később kiderült, egyik gyilkosa – maga értesítette a rendőrséget, hogy a kisfiúnak nyoma veszett. Pár nap múlva előkerült a gyermek holtteste. A tettesek terve kegyetlen volt és ostoba, a rendőrök pillanatok alatt átláttak rajta.

A nőnek társai is voltak, két hajléktalan férfi. Nem állt távol tőlük az erőszak, egyikük évekig ült börtönben erőszakos bűncselekmények miatt, a másik rendszerint a családján vezette le dühét. A rendőrség az eljárás alatt nem beszélt arról, mi történt pontosan a végzetes napon, csupán annyit árultak el, az elkövetés eszközeit, a kést és az ásót megtalálták.

A vádemeléskor, illetve később a tárgyalóteremben felfoghatatlan részleteket tártak fel. Bencét szívtelen gyilkosai elásták, majd amikor úgy tűnt, lebukhatnak, kihantolták és elvitték máshová. Próbálták elrejteni, nehogy rátaláljanak. Amikor a fiút elföldelték, még életben volt, halálát fulladás okozta, annak ellenére, hogy ütötték, rúgták és több szúrt sebet ejtettek rajta.

Az asszony korábban próbálta “méreggel” megölni a gyereket, szalicilsavat vetett be, amelyet elsősorban tartósításra, fertőtlenítésre használnak. Olyan tervei is voltak, hogy a holttestet savval önti le, hogy felismerhetetlenné tegye. Polcz Erika társai örökre rács mögött maradnak. Korábbi hírek szerint a két bűntárs is értesült a nő haláláról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik