Belföld

Eltűnt Körmendről a diáklánnyal hírbe hozott politikus

A városban mindenki tényként beszél a viszonyról, de kevesen mernek a nyilvánosság elé állni.

Az ATV riportot készített Körmenden, kereste Szabó Ferencet, de kiderült, hogy a volt KDNP-s politikust régóta nem látták, noha korábban határozottan visszautasította a gyanúsítgatásokat, hogy kikezdett volna egy most 16 éves lánnyal. Keresték a férfit édesanyjánál, aki szerint a diáklány tehet a viszonyról, addig üldözte szerelmével a fiát, amíg nem született pár “helytelen levélváltás”. Az iskolában azt mesélték, „szaftos” Facebook-levelezésük buktatta le őket. A diákok szerint tavaly tavasszal az egész iskola a volt alpolgármester és a lány kapcsolatáról beszélt.

Ekkor döntöttek úgy a szülők, kiveszik gyereküket a napköziből, hogy kevesebbet találkozzanak.  Sem a diáklány, sem a szülei nem akartak nyilatkozni, az apa egy hete viszont azt mondta, hogy a nyugat.hu cikke nagyjából fedi a valóságot, de majd a rendőrség a végére jár az ügynek, amivel nem akar foglalkozni, mert politikai vonzata van. A család egyik barátja szerint előzménye nem volt a kapcsolatnak, a lány kiváló tanuló, szülei jól szituáltak, kemény dolgoznak gyerekeikért.

Az erkölcsi értékítélete mindenkinek ugyanaz, de rettenetesen félnek az emberek az itteni hatalomtól

– mondta az ATV névtelen forrása, arra utalva, hogy a szülők hiába próbáltak segítséget kérni a polgármestertől, az intézményfenntartótól. Szabó Ferenc a botrány kirobbanása után kilépett a KDNP-ből, lemondott az alpolgármesterségről, a magánéletében történt változásokra hivatkozva. Ezt követően – egy nevét nem vállaló iskolai dolgozó szerint – az iskolába még bement, de amikor az újságírók ellepték Körmendet, szabadságot vett ki, „elmenekült a balatoni nyaralójába”.

Az atv.hu-nak névvel is vállalta véleményét Szabadi István. A református lelkész azt mondta, a nyugat.hu cikke után rengeteg, a keresztyének erkölcsiségét megkérdőjelező komment érkezett, ezért kezdeményezte a helyi katolikus, evangélikus egyház vezetőinél, hogy határolódjanak el közösen Szabó Ferenctől, hívják fel a figyelmet, hogy a képviselő egyik egyháznak sem tagja.

Egyesek anyagi vagy politikai haszonszerzés céljából bitorolják a keresztyén címet, amit csak egy ugródeszkának tartanak

– vélekedett, majd hozzátette, a rendőrség dolga kideríteni, milyen kapcsolat volt Szabó Ferenc és tanítványa között, de szerinte a férfinak el kell tűnnie a közéletből és az iskolából is, ha igaznak bizonyul a szóbeszéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik