Belföld

Beismerő vallomást tett a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

P. László talán a szakértői vélemények miatt dönthetett úgy, hogy beismerő vallomást tesz.

Részleges eismerő vallomást tett a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László – közölte a Velvettel a férfi ügyvédje, Brunner Tamás. A 23 éves férfi most is előzetes letartóztatásban van, azonban korábban nem tett vallomást és tagadta, hogy ő követte volna el a két sérülttel járó robbantást. Azt is visszautasította, hogy ő szerepelt volna a rendőrség által lefoglalt felvételeken.

A lap úgy tudja, maga a gyanúsított kérte, hogy beszélhessen a történtekről.

Az M1 szerint a férfi azt ismerte el, hogy ő látható a térfigyelők felvételein, valamint az övé volt a hátizsák, aminek a maradványait megtalálták a robbantás helyszínén.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken még csak annyit közölt, hogy február 15-16-án is meghallgatták a férfit, aki részletesen beszélt a történtekről. Akkor nem mondták meg, elismerte-e a robbantás elkövetését. A kihallgatása hétfőn folytatódik.

A Magyar Idők szerint a férfi szerdán szembesült a szakértői véleményekkel, ekkor dönthetett a vallomás mellett. Fontos, akár perdöntő bizonyíték lehet a helyszínen talált, a férfiével megegyező DNS-minta, illetve a tűzszerészi vélemény a robbanóanyagról. Azt még nem tudni, az antropológiai vizsgálatokat kéri-e majd a gyanúsított, ugyanis állítja, nem ő szerepel a térfigyelő kamerák felvételein.

A gyanú szerint a karmacsi férfi házilag épített bombával robbantott a körúton szeptember 24-én. Két rendőr életveszélyesen megsérült a támadásban. Őt ezért előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete elkövetésével gyanúsítják, amiért életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik