Belföld

Sehogy sem akar megérkezni a tavasz

Pénteken az ország legnagyobb részén borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk, némi napsütés délelőtt a délnyugati megyékben lehet. Hószállingózás, ónos szitálás, gyenge ónos eső bárhol lehet, majd délutántól a Dunántúlon elszórtan kisebb eső előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, délutántól az Észak-Dunántúlon és a főváros környékén megélénkülhet az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2, +5 fok között várható, de nyugati, délnyugati részeken 6, 7 fok is lehet. Késő estére -3, +3 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton napközben szakadozik, vékonyodik a felhőzet, legtovább felhős az ég a középső és déli területeken lehet. Elszórtan valószínű kisebb eső, reggel néhol még ónos eső. Megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

A hétfő meg még nagyon messze van.

Ónos eső és köd miatt figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére.

(Adatok: met.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik