Belföld

Tarlóst beidézik OLAF-ügyben

Tarlós Istvánt is meghívják a gazdasági bizottságba, és ő, lévén „karakán ember”, el is fog menni, – mondta az ATV-ben Bánki Erik.

Megírtuk, nem jelentek meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, valamint Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere, akiket a testület az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről hallgatott volna meg.

Bánki Erik a gazdasági bizottság fideszes elnöke elmondta, kíváncsiak lettek volna Demszky válaszaira, mivel „a nyilatkozatai teljesen zavarosak”.

Az OLAF-jelentés szerint Tarlós István és a fideszes városvezetés 82 milliárddal többet fizetett ki különböző alvállalkozóknak.

Természetesen meg fogjuk hívni Tarlós Istvánt is. A következő meghallgatások között – ha nem az első, akkor a második lépcsőben – biztos, hogy Tarlós Istvánt is meg fogjuk hallgatni. Ismerem a főpolgármester urat, ő karakán módon el fog jönni, és válaszolni fog a kérdésekre

– jelentette ki a bizottság elnöke.

Az atv.hu megkérdezte Tarlós Istvánt, hogy elmegy-e meghallgatásra. A főpolgármester erre azt válaszolta,

de mennyire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik