Budapest, 2012. május 8.Pintér Sándor belügyminiszter (b) beszél meghallgatásán az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén, a Képviselői Irodaházban. Jobbról Tasnádi László, a Belügyminisztérium kabinetfőnöke.MTI Fotó: Soós Lajos
Belföld

Pintér volt cége ad munkát a korábbi III/II-es Tasnádinak

Farkas György
Spirk József
Farkas György, Spirk József

2017. 02. 16. 16:16

Tasnádi László alig három hétig volt munkanélküli, az év eleje óta újra korábbi főnöke volt cégénél, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nél igazgató.
Korábban a témában:

Az év eleje óta ismét Tasnádi László a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. igazgatója – tudta meg a 24.hu.

A cégadatok szerint a volt államtitkár január 3-án állt munkába Pintér Sándor belügyminiszter 2010-ben eladott cégénél.

Vagyis Tasnádi csupán három hetet töltött munka nélkül. December 10-i hatállyal járt le rendészeti államtitkári megbízatása a Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumban, ahol a többi között az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tartozott az irányítása alá.

Tasnádi távozását hivatalosan nem indokolták, de közrejátszhatott benne az a botrány, amit az 1956-os forradalom évfordulóján bejelentett előléptetése váltott ki. Lázár János a kormányinfón minősítette kínosnak, hogy a III/II-es múltú államtitkárt október 23-a alkalmából vezérőrnagyból altábornaggyá léptették elő.

Tasnádi László úgy lett Pintér belügyminiszter rendészeti államtitkára, hogy Orbán Viktor Nagy Imre-újratemetésen elmondott beszéde idején még a BRFK III/II-es operatív tisztjeként a beépített ügynököktől várt jelentéseket az ott történtekről.

2014-ben tagadta, hogy állambiztonsági tisztként jelentett volna bárkiről is. Azt mondta, a BRFK-nál kémelhárítással, terrorelhárítással foglalkozott, majd hírszerzési tevékenységet végzett.

Budapest, 2014. június 20.
Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára sajtótájékoztatót tart a Belügyminisztériumban 2014. június 20-án. Tasnádi László a HVG hetilap állításaival kapcsolatban kijelentette, hogy csak kém- és terrorgyanús emberekről jelentett a rendszerváltás előtt, és nem mond le tisztségéről.
MTI Fotó: Kovács Attila
2014. június 20.
Tasnádi László a HVG hetilap állításaival kapcsolatban kijelentette, hogy csak kém- és terrorgyanús emberekről jelentett a rendszerváltás előtt, és nem mond le tisztségérő.
Fotó: MTI / Kovács Attila

A rendszerváltás után a Nemzetbiztonsági Hivatal alosztályvezetője, majd az Információs Hivatal osztályvezető helyettese lett. 1998 és 2000 között a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának (a rendőrség belső elhárításának) helyettes vezetője volt, majd ő lett az APEH Bűnügyi Igazgatóságának vezetője.

Tasnádi nem először bukkan fel Pintér Sándorhoz köthető cégeknél, hiszen volt már a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. vezérigazgatója és a Pajzs 07 Biztonságvédelmi Zrt. igazgatósági tagja is.

A 2010-es kormányváltás után ő lett Pintér miniszteri kabinetfőnöke, államtitkárrá 2014-ben nevezték ki.

A Civil Biztonsági Szolgálattól Pintér Sándor még a 2010-es parlamenti választások előtt megvált, de miniszteri kinevezése után a vagyonvédelmi cég volt menedzserei közül más is kapott fontos posztot, a cég volt vezérigazgató-helyettese, Hatala József például nyugállományú altábornagyként lett visszahelyezve országos rendőrfőkapitánynak. Ő az első Orbán-kormány idején az ORFK közbiztonsági főigazgatója volt.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CAIRO, EGYPT - July 28: The Pyramids of Giza at dusk on July 28, 2015 in  Cairo,  Egypt. Giza pyramid complex bordering what is now El Giza, Egypt. It is the oldest of the Seven Wonders of the Ancient World, and the only one to remain largely intact. The pyramids are lit as part of the evening sound and light show. (Photo by David Degner/Getty Images).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.