Belföld

Felfüggesztettet kapott a pécsi buszsofőr, aki árokba lökte mozgássérült utasát

Ítéletet hozott a Pécsi Járásbíróság csütörtökön annak a pécsi buszsofőrnek az ügyében, aki rátámadt mozgássérült utasára még 2015 decemberében. Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette – ebben találták bűnösnek a férfit, aki tettéért
egy év hat hónap börtönt kapott két év próbaidőre felfüggesztve.

A helyi járat vezetője nem akarta felengedni az utast, mert azt hitte, hogy részeg. Az illető jelezte neki, hogy nem ivott, hanem beteg, sclerosis multiplexben szenved, így végül – rövid szóváltás után – mégis utazhatott. Miután leszállt a végállomáson, a korábbi konfliktus miatt lefotózta a jármű rendszámát, ám ez a sofőrnek nem tetszett. Olyannyira, hogy utánament és el akarta venni a telefonját. Az utas nem akarta odaadni neki, ezért próbálta kicsavarni a készüléket a kezéből, de nem sikerült.

A járda mellett egy öt méter mély árok volt, végül ebbe lökte bele az utast, majd ott állt mellette még 5-10 percig, de nem segített neki. Ezután visszaszállt a buszra és elment.Az utas – aki könnyű sérüléseket szenvedett az eséstől – betegsége miatt nem tudott egyedül kimászni, egy ismerősét hívta fel telefonon, hogy menjen oda.

A Pécsi Törvényszék csütörtöki tájékoztatásából kiderül: az ítélet ellen a vádlott felmentésért, védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése miatt fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért. A döntés így nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik