Belföld

Eszméleténél van a megtámadott LMP-s aláírásgyűjtő

Csütörtök reggel egy üveggel fejbevágták az LMP aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéren, miközben a Momentum Mozgalomnak gyűjtött aláírásokat az olimpiáról szóló népszavazásért.

Az üggyel kapcsolatban elértük Pósa Andrást, aki az LMP-sek aláírásgyűjtési mozgósításáért felel Budapesten. Azt mondta, a helyszín alapján nagyon vérzett az aktivista feje, miután megütötték. Jelenleg egyébként eszméleténél van, a János kózházban kezelik.

Pósa azt is elmondta, hogy az aktivistájuk még a támadás után sem azért telefonált be, hogy ő megsérült, hanem

hogy ne maradjanak ott őrizetlenül az aláírások és a szett. 

A rendőrség szerint viszont a tettes nem menekült el a helyszínről, hanem ott elfogták.

Azt írja a Police.hu

A férfi egy Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban vitatkozott össze egy járókelővel, majd a segítségére siető aláírásgyűjtő aktivistát egy alkalommal fejbe ütötte egy üveggel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 16-án 8 óra 50 perc körül egy Budapest XI., Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban a budapesti A. János szóváltásba keveredett egy férfival. A vita rendezésében segédkezni akart egy éppen ott aláírást gyűjtő aktivista, akit az 56 éves férfi fejbe ütött a kezében lévő borosüveggel. A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik a bántalmazót a helyszínen elfogták. A sérültet a járőrök a szükséges orvosi vizsgálatok céljából kórházba kísérték. A. Jánost előállítása után gyanúsítottként hallgatják ki, elszámoltatása folyamatban van. Ellene súlyos testi sértés bűntett miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik