Belföld

Egy Olimpia elbukott, lebontják a normafai szállodát

A volt Olimpia Szálló napjai meg vannak számlálva, a környék rendbetétele miatt lebontják az épületet. Sej, ha azok a falak mesélni tudnának.

Egy jóféle előzetes szakértői eljárással elindította a XII. kerület az Olimpia Szálló kisajátítását – írja az Index. A folyamat vége az lesz, hogy az elhagyatott szállót lebontják majd a Normafa-terv miatt. A kormány által 7 milliád forinttal megtámogatott terv szerint park a hotel helyén, nem messze innen épül meg a Normafa kapuja a fogaskerekű új végállomásával.

Váczi János alpolgármester elmondta még a lapnak, hogy az elmúlt években rendbe tették a Normafa zöldterületeit és új játszótereket építettek. Most épp több épületet restaurálnak, így a Hild villát, a Fácán vendéglőt és a volt lóvasút-végállomást. Ezt követné a Normafa kapujának megépítése, majd a Rajk villa központi információs épületté alakítása az Eötvös út 48. alatt.

Ha mindezek meglesznek, akkor lehet majd a sípályáról beszélni. A hajdani sípályát állítanák vissza tárcsás felvonókkal és hóágyúkkal. Váczi szerint ha ilyen hideg tél lesz, akkor akár 8-10 héten át is lehet majd síelni.

Visszaemlékezésében megemlíti az Index, hogy az Olimpia szállót 1972-ben adták át, a szocializmus éveiben pedig a hazai sztárok – főleg sportolók – egyik kedvelt helye volt. Neves focisták, vízilabdázók, birkózók, ökölvívók jártak ide, megfordult itt Puskás Ferenc, Kárpáti György, forgatott itt Bujtor István is. A hotelt 1993-ban privatizálták, az IBUSZ-hoz került, de három év alatt tönkrement és bezárt. Eladni nem sikerült az ingatlant, ami ma több tulajdonos kezében van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik