Belföld

Újabb részletek, fotók az M43-ason történt tömegbalesetről

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indult eljárás az M43-as autópályán történt baleset ügyében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán kora délután. A tájékoztatásból kiderül, a sérültek száma emelkedett, a legújabb adatok szerint tizenöt embert kellett ellátniuk a mentőknek.

Fotó: police.hu

Négy ember vesztette életét a karambolban, és már azt is tudni, hogy két török és egy román férfi, illetve egy bolgár nő az áldozat.

A balesetben hét jármű érintett: két román honosságú kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó.

Azoknak az utasoknak, akik nem sérültek meg a balesetben, melegedőbuszt biztosítottak. A rendőrség közölte: gondoskodtak az érintettek ellátásáról, szendvicset és teát vittek nekik.

Fotó: police.

Az érintett útszakaszon továbbra is teljes útzár van érvényben, a rendőrség az autópálya forgalmát Csanádpalotánál letereli. A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot az érintett országok konzulátusaival – közölték.

A baleset miatt a kamionforgalom Nagylakra irányult, ezért itt jelentősen megnövekedett a teherforgalom várakozási ideje. Azt tanácsolják, aki teheti, válassza a gyulai vagy biharkeresztesi átkelőt.

A főkapitányság ismét figyelmeztet: a pályán rendkívüli köd van, a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy ennek megfelelően közlekedjenek. Egy szemtanú egyébként a Digi24-nek arról számolt be, hogy egy román szemtanú jelentette a balesetet, hogy az út nedves volt és csúszós, illetve sűrű köd borította a sztrádát.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik