Belföld

Tömegbaleset az M43-ason: egy halott és hat sérült román állampolgár

A román külügyminisztérium közleménye szerint a sérülteket a szegedi és makói kórházakba szállították.

A külügyminisztérium azt is közölte, hogy Románia szegedi főkonzulja a baleset helyszínére ment, és folyamatos kapcsolatban áll mind a magyar hatóságokkal, mind pedig az aradi katasztrófavédelem helyszínen tartózkodó egységeivel.

A konzulátus képviselői felkeresik a kórházakban a sebesülteket, hogy tájékozódjanak az állapotukról, és konzuli segítséget nyújtsanak számukra.

A magyar hatóságok közlése szerint a baleset szerda reggel 7 óra 30 perc körül, sűrű ködben történt a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhely közelében a Romániába tartó sávon. Az első adatok szerint két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze. A balesetben négyen meghaltak, tizenhárom sebesültet kórházba szállítottak. A helyszínről ide kattintva talál videót.

A Németország és Románia között menetrend szerint közlekedő autóbuszt működtető Eurolines román társaság közleményben tájékoztatott arról, hogy a balesetet szenvedett autóbuszán 17 utas utazott, és egyikük sem szenvedett sérüléseket. A román buszról csupán a sofőrt kellett kórházba szállítani. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik