Belföld

Húzza az időt a magyar kormány a svéd bevándorlási miniszter szerint

Abszurdnak nevezte az olyan összeesküvés-elméleteket, mint amilyen Orbán Viktor évértékelőjében is előkerült.

Egész Európában csak Magyarország tagadja meg, hogy visszavegye a területén regisztrált menekülteket – ezt mondta a 444-nek Morgan Johansson svéd bevándorlási és igazságügyi miniszter, aki a magyar kormány meghívására érkezett Budapestre.

A politikus elmondta: abszurdak számára az olyan migrációs válsággal kapcsolatos összeesküvés-elméletek, amik például Orbán Viktor évértékelő beszédében is előkerültek – a miniszterelnök egyebek mellett arról beszélt, hogy az embercsempészek, a jogvédő aktivisták és az európai csúcspolitikusok között koalíció jött létre, hogy tervezetten Európába szállítsanak sok millió migránst.

Johansson szerint a szír polgárháború biztosan nem azért robbant ki, mert valakik az Európai Uniót akarták nyomás alá helyezni. Tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszterrel és Trócsányi László igazságügyi miniszterrel – erről azt mondta, hogy nem volt felesleges, de sajnos nem sikerült megegyezni, a menekültek európai elosztása kapcsán „húzzák az időt”. A találkozó célja annyi volt, hogy leüljenek és megismerjék a másik véleményét – mondta.

Bár a kormánypárti médiában biztonságpolitikai szakértőként szerepeltetett Nógrádi György gyakran emlegeti, hogy Svédországban a bevándorlók miatt jelentősen nőtt a szexuális bűncselekmények száma, a svéd miniszter szerint ez nem igaz, évek óta 6000 körül van a bejelentett esetek száma. Hozzátette: Svédországban nagyon sok mindent erőszaknak tekintenek, amit máshol nem, a törvények sokkal szigorúbbak, és emelkedés inkább azért tapasztalható, mert egyre több nő meri bejelenteni, ha megtámadják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik