Belföld

Három hónapja tőzsdén a Duna House. Hogyan tovább?

Tavaly novemberben tőzsdére lépett a Duna House. Hogy mire számítanak hosszú távon, hogyan látják az ingatlanpiac helyzetét, kilátásait és mi a hosszú távú stratégiájuk, Máté Ferenc, a Duna House vezérigazgató-helyettese mondta el nekünk.

2015-ben is tervezte már a Duna House a tőzsdére lépést, ám ez akkor elmaradt egy törvénymódosítás miatt, amelyben maximalizálták a hitelközvetítői jutalékot. Végül 2016 novemberében megvalósult a nyilvános részvénykibocsátás, amelyből 2,5 milliárd forint körüli bevétel származott.

A Duna House vezetősége optimista az ingatlanpiac kilátásait tekintve: szerintük még mindig sok az elhalasztott kereslet, a tranzakciószám tekintetében még bőven van mozgástér. Az árszintek tekintetében lehetségesnek tartják, hogy lesz egy kis megtorpanás, de mindezek ellenére úgy gondolják, hogy az árszintben is várható további növekedés.

A Duna House a nemzetközi terjeszkedés fokozásával szeretné a hosszú távú stratégiáját megvalósítani, elsősorban a lengyel piacon szeretnének a magyar penetrációhoz hasonló eredményeket elérni. Emellett új stratégiai irányokban bízva várják, hogy ezek hajtsák az árfolyamot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik