Belföld

Antall Péter be is pereli az intézetéből kirúgott munkatársat

Azt állítja: nem az olimpiai népszavazás támogatása miatt vált meg Szert Boglárkától, hanem mert sokat késett, és már egyébként is korábban el akarta küldeni.

Munkaügyi pert indít az Antall József Tudásközpont igazgatója, Antall Péter az intézettől kirúgott irodavezető, Szert Boglárka ellen. Erről a néhai miniszterelnök fia maga beszélt az atv.hu-nak adott interjúban.

Korábban Antall Péter megüzente az intézet dolgozóinak, hogy mivel a Miniszterelnökség finanszírozza őket, aláírja a kilépő papírját azoknak, akik a Facebookon az olimpiarendezéssel szembemenő bejegyzéseket tesz közzé, vagy ilyesmit lájkol. Szert Boglárka ezután elmondta: másnap Antall elővette egy fiatal kollégáját, aki mellett ő állt ki, mert szerinte nem demokratikus, ha a munkáltató korlátozza a véleménynyilvánítás jogát. Ezek után az irodavezetőnek mondtak fel.

A Tudásközpont vezetője most azt állítja: az irodavezetőnek nem azért kellett mennie, mert felszólalt a lájkoló Editke mellett, hanem azért, mert sokat késett, és Antallt, illetve az ő családtagjait is becsmérelte. De azt is állította, hogy Szert Boglárkát már november elején el akarta küldeni átszervezés miatt, viszont úgy látta, karácsony előtt nem szerencsés kirúgni embereket.

Antall Péter szerint nem utasítás, hanem kérés volt a munkatársak felé, hogy ne mondjanak véleményt az olimpia ügyében, és ő nem érzi fenyegetésnek, hogy ehhez hozzátette: nem kötelező a Tudásközpontban dolgozni.

Az a mondat szerinte nem hangzott el, amikor megfeddte a népszavazást lájkoló kolléganőt, hogy „gyere Editke, megpofozgatlak”, ehelyett azt mondta, hogy „Editke, ma helybe jöttél a pofonért”, azt is azért, mert az intézet munkájára vonatkozó kérdésekre nem tudott válaszolni. De Editke most is az intézetben dolgozik, és Antall azt mondta, jóban van vele, elégedett a munkájával.

A tudásközpont vezetője egyébként kijelentette: megbánta, hogy írásban kérte a kollégákat, hogy ne nyilvánítsanak véleményt az olimpiáról – lehet, hogy inkább szóban kellett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik