Belföld

Mátyásföldön lőtték agyon Sándor kutyáját

kutyasétáltatás (kutya, park, természet, )
kutyasétáltatás (kutya, park, természet, )
FIGYELEM! Az országban bárhol lelőhetik az ön kutyáját is, úgyhogy szükséges rossz a póráz.

Pénteken a XVI. kerületben, a mátyásföldi reptér közelében, póráz nélkül sétáltatta kutyáját Michna Sándor, amikor agyonlőtték az ebet – kezdi a férfi történetét az Index. Michna szerint 12 éve jár arra a kutyájával, bár két éve kitettek természetvédelmi területet jelző táblákat, kihelyeztek magasleseket is.

Szerinte délután, szürkületkor történt a dolog, épp hazafelé tartottak a sétából. Ötven méterre lehetett tőle a kutya, amikor durranást hallott. A kutya nem élt, mire odaért hozzá, az egyik magaslesről pedig hamar odaérkezett egy zavarban lévő vadász.

Azt mondta, nagyon sajnálja, és láttam rajta, hogy tényleg sajnálja.

Kihívta a rendőröket, bár érezte, nem fogják elmeszelni a vadászt. Utánanézett a dolognak, és rájött, bármikor lelőhet egy vadász szinte bárhol egy póráz nélküli kutyát. Ahogy a kutya gazdája fogalmazott:

Lehet, hogy szabályosan tették, de akkor azt kell mindenkibe beleverni, hogy sehol sem szabad póráz nélkül elengedni a kutyát, és szürkülettől napkeltéig csak láthatósági mellényben, az úton lehet sétálni.

Magyarország egész területe vadászterületnek számít abban az értelmben, hogy a vadat űző kutyát bármikor leteríthetik. Természetesen a települések belterülete, a lakott területek, temetők, tanyák, repterek és egyebek kivételnek számítanak. Persze a kutya lelövéséhez előbb fel kéne derítenie a vadásznak, ott van-e a gazdája a környéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik