Belföld

Fideszes nyomta fel a nemzet orvosát

Mikola István (Array)
Mikola István (Array)
Cikkünk nyomán írt a főügyészségnek, szerinte ugyanis felmerül a költségvetési csalás gyanúja.

 

Tényi István a fővárosi főügyészségnél tett bejelentést ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás gyanúja miatt. Indoklásában lapunk írására hivatkozik, amely szerint Mikola István 2011 és 2014 közötti párizsi diplomáciai szolgálata alatt saját fizetése mellett a felesége után kiutalt pótlékot is felvette. 

A nemzet “szinglihordázó” orvosának utolsó felesége

jelezte a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, hogy egyetlen eurót sem látott az elvileg neki járó 1600 eurós (nagyjából félmillió forintos) havi apanázsból,

pedig Mikola párizsi kinevezése miatt feladta minden pénzkereső tevékenységét, három évig saját maga fizette járulékait. Fülemen Róza nyugdíjba vonul, ezért kérte a diplomatafeleségként töltött időszak elismerését, de a jelek szerint a neki járó pótlék Mikola nyugdíjalapját gazdagította.

A feljelentéseiről ismert Fidesz-tag hosszan idézi a Büntető törvénykönyvet, és a különböző paragrafusok alapján indítványozza, hogy az ügyben a tényállás tisztázásáért az ügyészség rendeljen el feljelentés-kiegészítést. Tényi az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte.

Tényi István a Fővárosi Főügyészségnek megküldött bejelentését továbbította a Központi Nyomozó Főügyészségnek is, mivel a feltételezett bűncselekményt “közjogi tisztség betöltésén alapuló mentességet élvező” követhette el. Ilyen ügyben pedig kizárólag a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik