Belföld

Felsőoktatási felvételi 2017 – Február 15-én lejár a határidő

pótfelvételi,  (pótfelvételi, )
pótfelvételi,  (pótfelvételi, )
Felsőoktatási felvételi 2017 - Szerdán éjfélkor jár le a határidő.

Szerda éjfélkor lejár a 2017. őszi félévében induló felsőoktatási képzésekre való jelentkezés határideje. Aki menne, még mehet.

Jelen pillanatban a Google keresőrendszerében a legnépszerűbb találat témakörünkben nem más, mint a „felsőoktatási felvételi 2017 február leadási határidő”, ami – bár lehet, hogy némileg ironikus – nem meglepő, hiszen minden évben hasonló a helyzet február 10. környékén, csak az évszám változik.

Mindez tehát egyáltalán nem szokatlan, ha belegondolunk, hogy mennyire kellemetlen dolog egy leadási határidő eltévesztése miatt keresztfélévben kezdeni a tanulmányokat (már amennyiben erre lehetőség kínálkozik az adott szak tekintetében), vagy még inkább: egy évet csúszni a figyelmetlenség okán.

Persze a ponthatárok megállapítására még várni kell közel fél évet, így a jelentkezők néhány hónapra még úgy, ahogy, de jegelhetik a témát, ha sikerül választani, meghatározni a sorrendet, aztán hiba nélkül kitölteni a felvételi lapokat, s időben befizetni a vonatkozó csekkeket.

Nem nagy dolog. Mondhatjuk, ha még nem próbáltuk. Máskülönben egy gimnazista életének legnagyobb döntéséről van szó, ami egész biztosan befolyásolja majd hosszú távú jövőjét, így aztán elég az hozzá, hogy technikailag nem nagy kihívás az egész procedúra, a lelki vonatkozásokat pedig inkább ne firtassuk…

Főleg abban a kétes hitelű elvárásokkal teli világban ne, ahol szinte kötelező részt venni valamilyen formában, (részben a társadalmi nyomásnak is köszönhetően) a felsőoktatásban.

Ahogyan arra az eduline is felhívja a figyelmet, ezen a héten több határidő is lejár.

Február 15-ig lehet jelentkezni az érettségire egyes tantárgyakból (innen tölthető le a jelentkezési lap), amiképpen ugyan ezen napig kell eldönteniük az általános iskolásoknak is, hogy mely középfokú oktatási intézményekben szeretnének tovább tanulni.

A felsőoktatási felvételi online változatát, az e-felvételit ide kattintva lehet elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik